Huurgids

Oplevering

De oplevering van een woonruimte is aan regels gebonden. Je moet een ruimte leeg, in goede staat en schoon opleveren. Doe je dit niet, dan worden er schoonmaak- en/of reparatiekosten in rekening gebracht.

Check hoe je de ruimte oplevert

Haakjes en spijkers zijn uit de wanden gehaald, de gaten gedicht. Eventuele beschadigingen aan plafonds, muren, kozijnen en deuren zijn hersteld. De woonruimte, eventuele buitenruimtes en bergingen dienen leeg en bezemschoon te zijn. Een uitzondering vormt meubilair overgenomen door de nieuwe huurder.

Voorinspectie en eindinspectie

Twijfel je over bepaalde opleverpunten van je woning? Wacht dan niet tot de eindinspectie. Je kunt het ons altijd op voorhand per e-mail vragen of zelfs minimaal veertien dagen voor de eindinspectie een voorinspectie aanvragen. Samen met de beheerder loop je de woonruimte door. Hij geeft het aan wanneer er nog reparaties zijn of andere zaken die je op moet lossen. Bij de eindinspectie moeten al deze punten in orde zijn. Over de opleveringsinspectie ontvang je bericht en een checklist. Na de eindinspectie lever je al je huissleutels in. Kortom: na de inspectie is er geen mogelijkheid meer om de woonruimte te betreden.

Spullen achterlaten voor de nieuwe huurder

Is er een nieuwe huurder bekend, dan is het mogelijk om afspraken met hem of haar te maken over de overname van spullen. De nieuwe huurder is tot niets verplicht. Is er nog geen nieuwe huurder gevonden, dan moet je de woonruimte leeg opleveren.
Vragen?

Stuur een mail naar info@campusgroningen.com

Direct inschrijven

De mooiste kamers en het meest recente aanbod ontvangen? Schrijf je nu in!

Wil je ons volgen?